Installatie om NaOH te verdunnen

De klant

Een Henegouws bedrijf actief in de voedings- en drankindustrie. Door haar gevoelige combinatie van voeding en chemie blijft deze onderneming liever anoniem.

Doel

De NaOH om installaties te reinigen verdunnen van 50 tot 29%.

Probleem-oplossing

  • Uit een kosten-batenanalyse bleek dat 29% beter was. CGK Group fabriceerde 2 dubbelwandige tanks: 1 van 45 m³ voor de NaOH 50% en 1 van 29 m³ voor de NaOH 29%. De grootste tank kreeg isolatie en verwarming, zodat de NaOH niet stolt aan -15°C. De kleinste tank had geen extra’s, want wettelijk niet nodig. Beide tanks kregen wel ultrasone niveaumeting, lekdetectie, overvulbeveiliging en GVK-bordessen/kooiladders.
  • Naast de tank kwam een dubbelwandige, geïsoleerde mengkast om de NaOH 50% met water te verdunnen tot 29%. Debietmeters en -regelaars optimaliseren het debiet, een doseerkast met piping brengt de NaOH 29% bij de verbruikers. Om ingrijpende NaOH-tekorten zoals productiestops uit te sluiten, heeft de mengkast 2 pompcircuits. Bij een defect wordt zo overgeschakeld naar een andere pomp.
  • CGK Group installeerde ook een geïsoleerde veiligheidsdouche, voor operatoren en vrachtwagenchauffeurs.
  • Het hele project werd in eigen huis ontwikkeld en op locatie geplaatst. Leidingwerk en constructie uiteraard inbegrepen, van kunststof tot inox.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.