Engineering

Elke dag begeleiden wij bedrijven bij de opslag van hun chemicaliën en gevaarlijke stoffen, veilig werken, piping & dosering en isolatie & verwarming. CGK is dé perfecte partij om een duurzame oplossing te vinden voor jouw specifiek probleem.

Sterk ingenieursteam

CGK beschikt in house over ingenieurs, tekenaars en projectleiders
CGK beschikt in house over ingenieurs, tekenaars en projectleiders

CGK houdt ervan om actief mee te denken!

Om je te begeleiden tijdens de interne studiefase beschikken wij 'in house' over een sterk team van ingenieurs, tekenaars en projectleiders. Geen ruwe schattingen, maar onderbouwde analyses die ervoor zorgen dat je een realistische kijk krijgt op de impact, de duur en het budget van het project.

Je kan erop rekenen dat je altijd één persoonlijk aanspreekpunt hebt.

Voorontwerp

Met het voorontwerp dat uit ons onderzoek vloeit, beschik je over een stevige en waardevolle basis om het project praktisch uitwerken. Dat kan met CGK of een andere partner naar keuze.

Wat kan het CGK engineering team voor jou doen?

3D scan

Manueel opmeten duurt lang, is vaak complex en zelfs niet altijd mogelijk in een overvolle fabriek. Bijvoorbeeld omdat de productie niet mag stillen of omdat er op een hoogte moet gewerkt worden. Daarom werkt CGK met 3D scans. Met dergelijke scans maken wij een virtueel beeld van de omgeving (bv. jouw productiehal) of een bepaalde zone in je bedrijf. Deze gedetailleerde scans zorgen ervoor dat wij perfect kunnen inschatten waar en hoe het nodige leidingwerk geïnstalleerd moet worden.

Op basis van dit digitaal bestand kunnen we van op afstand metingen uitvoeren, waardoor we niet telkens opnieuw naar het bedrijf hoeven te komen. De 3D scans zorgen er ook voor dat we de nieuwe installatie of leidingen perfect kunnen intekenen. De tekeningen kan je in zowel 2D als 3D ontvangen.

Bij leidingwerk hangt het budget bijvoorbeeld af van het aantal bochten, kleppen, pompen, beugels, lengte en materiaal van de buizen, ... Iets dat wij perfect kunnen berekenen aan de hand van deze 3D analyse.

Met een 3D scan geven we vlot een antwoord op volgende vragen:

  • Waar lopen de huidige leidingen?
  • Op wat moeten we letten bij het installeren van nieuw leidingwerk?
    • Hoeveel meter buis?
    • Hoe kunnen we zorgen voor een vlotte installatie?
  • ...

FEM analyse

Aan de hand van een FEM analyse zorgen we er onder andere voor dat het project duurzaam is en dus voor lange tijd zal renderen. Door simulaties uit te voeren, kunnen we op voorhand inschatten hoe groot de belasting van bepaalde constructies (bv. RVS en GVK bordessen) mag zijn, kunnen we de plaatdikte bepalen, weten we welk materiaal het meest geschikt is voor het leidingwerk, enz. Zodat je later nooit in de problemen komt.

Bovendien werkt een FEM analyse kostenbesparend, aangezien we daardoor efficiënt kunnen ontwerpen. Zo weten we bv. perfect welk materiaal het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing: niet te zwak, zodat je later niet in de problemen komt, maar ook niet te sterk, waardoor je geen onnodige kosten maakt. Ook houden we rekening met de omgeving. Chemische dampen of zeelucht vereisen een andere materiaalkeuze dan een verpakkingshal.

Met een FEM analyse krijg je een antwoord op volgende vragen:

  • Wat is de belasting van de constructies?
  • Welk materiaal is het meest geschikt voor leidingwerk?

Procesanalyse (P&ID)

We denken samen na over jouw processen
We denken samen na over jouw processen

Tijdens dit onderzoek denken we samen na over jouw processen. Wij doorgronden het productieproces voor het doseren of mengen van chemicaliën en onderzoeken welke pompen het meest geschikt zijn en hoe het proces best ontworpen wordt.

Budgetberekening

Door dergelijke scans en voorbereidende analyses zijn wij in staat een realistische budgetraming van het project te maken en de nodige informatie voor lastenboeken of meetstaten aan te leveren.

Door deze analyse te koppelen aan onze ervaring met voorgaande projecten kunnen wij een realistisch voorstel geven.

Leg ons jouw probleem voor ...

... en wij dokteren uit wat de beste oplossing is.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.